måndag 13 januari 2014

Tankegång och nerklottrade ord

Vi fick att vi skulle inspireras utav folkslaget Kayan (Kayan Lahwi) som går att hitta i Asien, tillexempel Thailand och Burma.
Då satt vi oss genast ner och började googla. När vi såg alla bilder började vi skriva ner ord och kom sedan fram till det här;
Det första vi la märke till var guldhalsringarna som kvinnorna bar och det är även det som är en av dom mest talande och kändaste kännetecknena för Kayan stammen. 
Ögonen hamnade sedan på den lössittande, V-ringade, t-shirtliknande överdelen med broderade band som detaljer mitt fram, längst med sidorna och runt om v-ringningen och ärmens fåll. Tröjorna är enfärgade i ljusa och glada färger. 

Till underdel har dom oftast shorts eller en lång omlottkjol. 
När det gäller accessoarer så har nästan alla någon vacker färgglad huvudbonad, bestående av tillexempel blommor, sjalar eller varför inte båda samtidigt? 
Ringtemat fortsätter på accessoarerna över resten av kroppen också. Väldigt många har ringar runt både bena, i öronen och armband runt hela underarmarna. Dom gillar även att ha tofsar lite här och där. 

Det vi valde att fokusera på och bygga upp vår kollektion runt var ringarna, omlottkjolen, broderiet och den djupa v-ringningen som framhäver och får fram en känsla av förlängd hals. Men vi försöker att modernisera och tänka nytänkande angående det!
LYCKA TILL, TILL OSS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar